2012/04/27

Raitamatto rantautui

Tuhannen ja yhden yön virkattu raitamattoni valmistui vihdoin. Kyseessä on siis matto, johon tarkoitettuja kuteita esittelin jo täällä. Tosin ne kuteethan eivät lopulta mattoon päätyneet. Raidallinen kude näytti lopulta liian levottomalta isompina pintoina, joten päädyin hakemaan valkoista kudetta mustan pariksi ja tekemään raitamaton. Tässä matossa raidat kiertävät sisäkkäisinä kehyksinä. Ohjeena on sovellettu Kauhavan kangasaitan ohjetta "Keltainen kohoraitamatto", mutta kohoraidat jäivät tästä versiosta pois.

Samalla sommittelin työhuoneeseen pikku lukunurkkauksen. Näkisittepä mitä kaikkea on rajattu kuvan ulkopuolelle. On kaatunutta pyykkitelinettä, rojukasoja ja lasten leluja, huh. Mutta tuo pikku nurkka on nyt se saareke, josta lähden raivaamaan muuta kämppää. Ja siellä se meidän kesävauva harjoittelee jo seisomaan!

I finally finished my striped crochet carpet, that seemed to take a thousand and one nights. The original yarn meant for this project didn't make the cut because striped yarn looked too busy for my eye, once crocheted. So I ended up making a carpet where the stripes form rectangles. At the same time I arranged a little "reading corner" in the study. At lot of things had to be left out of these pictures in the name of aesthetics. For instance a fallen drying rack, miscellaneous stuff and childrens toys, phew. Let this corner be the little oasis where I start clearing the rest of the apartment. And there's our little baby already standing tall!

6 kommenttia:

 1. Koukuttumista on siis täälläkin havaittavissa... Makea matto, kivan mallinen, tykkään!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset, olen onnellinen, että sain sen vihdoin valmiiksi. Nyt olisi vielä viitisen kiloa raitakudetta, jolle tarvisi keksiä jotain...:)

  VastaaPoista
 3. Tuo raitamatton kyllä tosi wow! Kiva nähdä vähän eri malli, kun yleensä ovat joko pyöreitä tai suorakaiteen muotoisia

  VastaaPoista
 4. Katja, kiitos! Pähkäilin tosi kauan mallia ja peräti pari kuukautta meni, että sain mieleiseni maton valmiiksi:)

  VastaaPoista
 5. Kiitti, vaikka ei kyllä ole tuo matto enää olemassa. Otti niin silmään pienessä tilassa. Purkaminen on jo käynnissä ja uusi matto tuloillaan. Nimimerkki: Päätä jo hyvä ihminen!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!