2012/02/15

Mustavalkoiset mattoaikeet

Olen haikaillut olohuoneeseen mustavalkoista mattoa ja surffailin netissä matonkudepuoteja. Sisustuslehdissä on mainittu usein Kauhavan Kangas-aitta, mutta siellä tarjolla olevat matonkuteet maksoivat enemmän kuin tohdin kuluttaa. Halvempi nettitilauksiakin toimittava vaihtoehto löytyi Urjalan kulmilta, nimittäin Päivin kudepuoti.Ennen kuin pistin tilauksen menemään, surffailin kuitenkin vielä käsityöblogeissa, joista löytyi kullanarvoinen vinkki tamperelaisille käsityöharrastajille. Triteks Tesomalla myy nimittäin matonkuteita ja trikookankaita edullisesti, vaikka verkkokauppaa puodilla ei olekaan. Surautin siis autolla käymään ja mukaan tarttui 10 kiloa matonkudetta ja muutama kangaskin. Matonkuteiden kilohinta oli vain kolmanneksen muiden löytämieni kudepuotien hinnoista.

Nämä on nyt saatu kerittyä, vaikka muutama ilta siinä meni. Triteksin myyjän kehotus keriä kaksi kudetta rinnakkain ei avautunut minulle, joten suoritin kerimisen mahdollisimman vaikeasti yhtä kudetta kerien ja selvitellen. Toinen pussillinen mustaa kudetta odottaa vielä iltapuhteiksi. Sieluni silmin näen jo näistä syntyvät ihanat olohuoneen matot, joilla isommat pojat voivat istuskella ja touhuta ja pienin pallero voi loikoilla ja harjoitella konttausasentoa.

Meidän taloudessa pikku apulaisia riittää, joten kudekerät ovat saaneet aika kyytiä. "Niillä ei pelata jalkapalloa, eikä niitä heitellä ympäriinsä! Nyt keräätte joka ikisen kerän takaisin!" Mutta täytyy myöntää, että aika herkullisen näköisiä palleroitahan nuo ovat. Tottahan niitä pitää vähän kokeilla ja tunnustella...
6 kommenttia:

 1. Uskon, että houkuttelevat palloiluun nuo kudekerät:)
  Tulee varmasti hieno mattokin.

  VastaaPoista
 2. Moi ja kiitos vastavierailusta! Matot ovat syntyneet ja purkautuneet, nyt oikea muoto ja raidoitus löytymässä...

  VastaaPoista
 3. Kudetta täälläkin! Mitähän tuosta syntyy?

  VastaaPoista
 4. Elsa, olen pyöritellyt ja purkanut, eikä valmista tule millään. Sinun raitasi näyttivät niin hyviltä, että pakko varmaan hakea valkoista ja pitäytyä perusasioissa.

  VastaaPoista
 5. Miten voi keriä kahta kerää yhtäaikaa, en ymmärrä. Muistan, kun lapsena kerin äidin vyyhtejä. Se oli hauskaa puuhaa. En muista, milloin olisin viimeksi kerinyt.

  VastaaPoista
 6. Mahtavan sähäkkää kudetta! Mielenkiintoista nähdä minkälainen matto noista syntyy. Jotenkin hellyttäviä nuo tunnustelukuvat, etenkin viimeinen niistä.
  -Kaisa-

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!