2011/06/19

Tähän maailmaan


Kävelin keskiviikkona sairaalaan synnytyksen käynnistykseen. Seurasin kylttejä, jotka minua varten oli pystytetty. Muillekin kulkijoille kävi varmasti selväksi mihin olin menossa. Edelliskerralla menin synnytysvastaanottoon kivuissa, mutta tällä kertaa olin vielä täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Minä olin matkalla hakemaan lasta kotiin.


Istuin hermostuneena synnytysvastaanoton odotustilassa tulevien isien kanssa. He muodostivat lyhyitä keskusteluyhteyksiä toisiinsa, tilanteen suomaa verkostoitumista. Minä pääsin nopeasti saliin, sillä aika oli varattu jo edellispäivänä. Sairaalan käytävät ja odotustilat näyttävät erilaisilta kun synnytys ei ole vielä käynnissä. On aikaa nähdä pieniä yksityiskohtia: mappien selkämyksen värit, patterin maalipinta ja käytävän liitutaulutilastot.


Pienellä toimenpiteellä lääkärit ja kätilöt vapauttivat valtavat voimat kehossani, ja sitä olin odottanutkin. Synnytyksen keskellä ei voinut tehdä muuta kuin kokea kipua. Kaikki suunnitelmat ja muistot ja ajatukset katosivat ja oli vain kipu ja sen jälkeinen lyhyt levähdystauko. Koko elimistö keskittyi yhteen tehtävään. Kolmas synnytys oli ajallisesti nopea, vain vajaat kaksi tuntia. Tästäkin syystä synnytys vei täysin mukanaan toiseen maailmaan.


Lapsi tuli kovien ponnistelujen jälkeen maailmaan, ja samalla minä palasin kivuista tähän todellisuuteen. Synnytyksen jälkeinen helpotuksen ja onnen tunne on parasta maailmassa. Saa katsella lasta ja ihmetellä miten keho jälleen kerran suoriutui valtavasta urakasta.


Nyt olemme yhdessä ja tutustumme pikku hiljaa toisiimme. Maailma näyttää minusta kirkkaalta ja uudelta, kuten varmasti hänestäkin. Odotuksen ja synnytyksen jälkeen on taas paljon tilaa kokea kuplivaa iloa ja hitaita onnen hetkiä.

11 kommenttia:

 1. Olipa ihana, että kerroit tämän kaiken meille.
  Onneksi hetket synnytyssalissa jäivät noin lyhyiksi.
  Hitaat onnen hetket kuvaa hyvin synnytyksenjälkeisiä tunteita.
  (Minulla vauvan kanssa kotiintulo on aina tuntunut kaksi viikkoa kestävältä sunnuntailta.)
  Turvallista matkaa pienen elämään.
  Hyvää kesää teille.

  VastaaPoista
 2. Lämpimät onnittelut koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut. Huikeaa lukea. Noinkin syntymä voi kulkea. Rauhallista mieltä alkupäiviin, tutustumiseen, tunnusteluun. Pienelle oma kuiskutus, että maailmassa on paljon hyvää ja kaunista. Tervetuloa ottamaan siitä kaikesta selkoa.

  VastaaPoista
 4. Sirkku, kuvauksesi osuu kohdilleen, kaksi viikkoa kestävä sunnuntai :)

  Nasti ja Joola: Kiitos onnitteluista, lämmittävät mieltä!

  VastaaPoista
 5. Olipa ihanaa lukea vauvauutisia pienen blogitauon jälkeen! Lämpimät onnentoivotukset koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea uuden perheenjäsenen syntymän johdosta! Kerrassaan suloinen pikkuinen. Ihania vauvantuoksuisia päiviä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 7. Vastavierailulla täällä! Oihh omasta synnytyksestä on vasta niin vähän aikaa, että kirjoittamasti oikein tuntui..

  Lämpöiset onnittelut!!!! Ja tervetuloa tähän maailmaan!

  VastaaPoista
 8. Tanja, Kissaemo ja Anni: Kiitos ihanista onnitteluista! Välitän terveiset uudelle tulokkaallekin!

  VastaaPoista
 9. Olipa ihana päästä synnytyksen tunnelmaan mukaan. Synnytysosasto on kyllä varmaan ihan erilainen paikka kun sen näkemiseen pystyy keskittymään. Mukavaa vauva-aikaa suloisen pojun kanssa ja tsemppiä velipojille!

  -Kaisa-

  VastaaPoista
 10. Ai niin sitä piti vielä kysymäni että napanuorako se tuossa yhdessä kuvassa on?

  -Kaisa-

  VastaaPoista
 11. Kaisa, kiitos toivotuksista! Napanuorahan se siinä, kameran otin kouraan heti kun vauva oli ulkona :P

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!