2009/10/14

Unelma-ammatti: koiranpissattaja

Nyt löytyi sellainen ammatti, jota voisin harjoittaa sivutoimisesti. Rikkaat koiranomistajat, täällä palkollinen! Siinä yhdistyvät liikunta, ulkoilu, hidas havainnointi, valokuvaus ja yhteinen aika lapsen kanssa. Tosin pohjolassa voi olla vaikea ansaita koiranpissattamisella.Meillä oli kahden päivän ajan hoitokoira. Menimme ulos kirpeään syysilmaan haistelemaan päivän viestit. Huomasin olevani koiraihminen. Ihminenhän vain luulee ulkoiluttavansa koiraa, vaikka todellisuusessa koiran on tarkoitus ulkoiluttaa ihmistä. Sitä kokee olevansa tehokas, vaikka oikeasti ei tee juuri mitään. Koira ajattelee: sainpas houkuteltua sen ulos.

Ulkoilun lisäksi parasta oli hitaus. Koirarouvamme oli jo aika iäkäs, joten meno oli hissuttelua. Ei voinut muuta kuin katsella ympärilleen ja ottaa kuvia. Näin rakennukset ja rappukäytävät uusin silmin.

Lisäksi löysimme pensaikosta kirjan vuodelta 1945. Ilmeisesti kirjan heitteillejättäjä ei ollut tutustunut sivujen sisältämiin viisauksiin. Pelastimme kirjan kotiin ja tutustuimme käytöksen kukkiin.Eläköön-huudot.
Eläköön-huudot ovat yleensä hyvin suosittuja. Niitä kohotetaan kernaasti isänmaalle, juhlijoille, morsiuspareille ja isäntäväelle, yhdistyksille ja seuroille jne. yleensä heti, kun vain aihe saadaan tai keksitään.

Hah?
Sana on sopimaton pyydettäessä toistamaan jotakin, mitä ei ole kuullut. Sivistynyt käyttää sanoja: "Kuinka sanoitte?" " Anteeksi, en kuullut."

Kadulla.
Ennen kadulle lähtöä on jokaisen parasta katsoa itseään peilistä, jotta voisi olla varma siitä, että asu on siisti ja huoliteltu. Olisi ehkä vähemmän miellyttävää ilmestyä kadulle takki väärin napitettuna, hattu tahraisena, ilman solmiota jne., minkä kaiken voi välttää peiliin katsomalla.

Kiitos Huomioitsija, näin teemme!

4 kommenttia:

 1. koiran jatkohoitokin sujuu ihan hyvin. Kiltisti ovat käyttäytyneet sekä oma että hoitokoirakin. on tullut minunkin ulkoiltua tavallistakin tiheämmin. Kohta taas vuorossa lähtö ulos. terv M

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä meillekin tulee koira. Mutta ei vielä muutamaan vuoteen :)

  VastaaPoista
 3. (Ties monesko kommentointiyritys:)

  Koira on hyvää lenkkiseuraa! Jos haukkuu, niin haukkuu yleensä vastaantulijat, eikä emäntäänsä. :)

  Pissittäjän palkalla tuskin eläisi, vaikka se unelma-ammatti olisikin, mutta voisihan lenkeillä otetut laadukkaat valokuvat myydä, ja näin saisi lisätienestiä. :D

  VastaaPoista
 4. Ruiskaunokki, kiitos sitkeydestä kommentin jättämisen suhteen. Mikähän systeemissä on ollut vikana? Harmi, jos kommentit eivät pääse läpi, ne ovat kuitenkin bloggauksen suola!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!