2009/10/11

Turha luulo

Piti ommella yksi sauma. Ihan yksi vain. Olisi tullut tämä paita valmiiksi. Näytti lupaavalta. Langat oli saatu viritettyä koneeseen, ommeltava paita oli hollilla, johdot pistorasiassa. Mutta, mutta. Pääinsinööri koki velvollisuudekseen tulla katsastamaan työpisteeni turvallisuus. Myös laitteiston asianmukaisesta tarkastuksesta oli aikaa.Samalla hän opasti minulle ompelukoneen käytön perusteet. Kas tästä kone menee päälle. Ja pois. Ja päälle. Ja pois. Ja niin edelleen.Tämä osa liikkuu, ja siitä syntyy sitä ompelujälkeä. Ällös äiti laita tähän kättäsi.Jos haluaa pakittaa niin kannattaa kokeilla tätä kytkintä. Sillä se onnistuu.Jäi sitten se sauma ompelematta. Joten keksityimme lego-maan edesottamuksiin. Ilkeä miekkavaras oli jälleen maisemissa. Poliisi, palomies ja legolapsi lähtivät selvittämään tapausta.

4 kommenttia:

 1. Löysin tänne äskettäin ja jäin seuraamaan...

  On niin tuttua tuo ompeluhomma... milloin ihmettelen, miksi kone ei toimi (johto on irroitettu) ja milloin joku vetää kädestä pois tärkeämpiin hommiin (leikkeihin).
  Aivan ihana metsäaarrejahti teillä edellisessä postauksessa!
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Äidin pieni apuri ;D Näinhän sitä varmasti useasti käy, jos siitä on uudelleen hyvä yrittää vähän myöhemmin. Kone on tarkistettu ja hyväksyntä annettu ;)

  VastaaPoista
 3. Hehee, mulla ei ollut edes ketään insinööriä paikalla, mutta pienennettävän hameen kahden muotolaskoksen kanssa tuhersin lauantaina monta tuntia. Ompelin mm. väärää muotolaskosta (edestä, kun kohteeni oli takana). Ehkä se lasi valkoviiniä ja ystävän kanssa höpiseminen oli liikaa multi-tasking-keskukselleni :D

  VastaaPoista
 4. Mervi: Hauskaa, että löysit tänne. Odottelen itse, että missäköhän vaiheessa sitä voisi istua rauhassa pari tuntia ommellen. Ehkä pari vuotta pitää jaksaa odottaa...

  Parolan asema: Jep, kone on nyt käyty läpi, kunnossa oli ;)

  Piaf: Kuulostaa niin kovin tutulta, multitasking ei tunnu täälläkään usein onnistuvan. Minulla ompelu on vielä niin harrastelijatasolla, että vaatii täyttä keskittymistä saada valmista aikaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!