2009/10/19

Riika punaisissaan

Mitäs sitä tehdäänkään, kun kaverin avioitumisesta on reilu vuosi? Silloinhan järjestetään tietenkin rouvaspolttarit. Varasimme salaa lennot ja hostellin, keksimme peitetarinan, juonimme rouvan aviomiehen kanssa. Pienimuotoinen tietovuoto yllätti, mutta matkan yksityiskohdat pysyivät salassa perjantaihin asti. Noudimme rouvan kotoaan ja lähdimme kaupunkilomalle Riikaan.

Onnekkaasti saimme avuksi Riiassa asuvan ystävän, joka johdatti naisjoukkoa kuin ammattilainen ikään: tämä kahvila teidän on nähtävä, meidän kannattaa mennä tätä reittiä, täältä näkyy koko kaupunki! Lopputuloksena oli, että kahden päivän reissun aikana näimme ja koimme viikon edestä. Kävimme ostoksilla, istuksimme tunnelmallisissa kahviloissa ja kävelimme vanhassa kaupungissa tuntikausia.Opimme myös uutta: tiiliskivinen haulitorni oli vuosia pulujen asuttama. Kun tornia ryhdyttiin restauroimaan, möivät opiskelijat kasautuneet pulunjätökset lannoitteeksi. Löysimme myös rakastavaisten sillan, avioituvat parit olivat kiinnittäneet kaiverretut lukot kaiteisiin liittonsa symboliksi.

Pysykäähän näköetäisyydellä. Riika-trilogian seuraava väri julkaistaan pian.

2 kommenttia:

  1. Rouvaspolttarit, mainiota! Ja Riika on oiva paikka moisen hupailun järjestämiseen.

    Sinulla on kauniita kuvia blogissasi :)

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos käynnistä! Riika oli kyllä mukava kaupunki, kaikkea hauskaa löytyi kävelyetäisyyden päästä. Täytyy mennä uudestaankin, haluaisin koluta paikallisia kirpputoreja ajan kanssa.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!