2009/06/20

Teemana teemania

Kun sää nyt on mitä on, päätin lämmittää blogiani teemaistiaisilla. Kolme uutta teelaatua oli testaamatta ja tässä aromikkaat tulokset*.


*)Testi on suoritettu täysin epätieteellisesti ja tulokset perustuvat yksinomaan maistajan henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Testaajalla ei ole tutkintoa teenmaistannan alalta. Lahjonnan mahdollisuuttakaan ei voida poissulkea.


Ché Mate , 20 pussia
Organic Roasted Maté Tea
Argentiina
Teen maku on nimensä mukaan savuinen, ehkä hiukan tunkkainenkin. Pakkauksen mukaan tee on virkistävää ja lisää elinvoimaa, lisäksi siinä on runsaasti antioksidantteja. Jään siis odottamaan teen hyvää tekeviä vaikutuksia, sillä maullaan se ei vakuuttanut.
Tulos kaksi teekuppia.


Clipper, 25 pussia

Organic White Tea with Peppermint
Iso-Britannia
Tuoksu on raikas, kuten piparminttu antaa olettaa. Myös maku on miellyttävän raikas. Pakkauksen mukaan tee on kevyt, virkistävä ja antioksidanttien lähde. Voin yhtyä kahteen ensimmäiseen väitteeseen. Eikä se kolmaskaan ole pahitteeksi.

Tulos neljä teekuppia.


Yogi Tea
, 15 pussia
Sweet Chili, Mexican Spice
Organic, Ayurvedic Herb & Spice Infusion
Hollanti
Teen tuoksu on aromikas ja mausteinen, samoin maku. Yogi-teet kuuluvat suosikkeihini, eikä merkki pettänyt tälläkään kertaa. Pakkauksen mukaan Sweet Chili -makuun on hyödynnetty meksikolaista traditiota yhdistää suklaa mausteisiin ja yrtteihin. Teessä onkin miellyttävä makea jälkimaininki, jonka tosin yhdistän Yogi-teen muihinkin makuihin.
Tulos neljä teekuppia.

6 kommenttia:

 1. Varoitus, vaikka maté ei aluksi maullaan innosta, siihen kehittyy käytön myötä lievä addiktio, vähän kuin kahviin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos varoituksesta. Täytyypä antaa matélle uusi mahdollisuus. Olisihan se hienoa saada uusi pahe :)

  VastaaPoista
 3. Hei vaan!

  Mainio rempseä blogi löytyi täältä. Jotenkin heti alkumetreillä mukaansatempaava!

  Ja niin totta se mitä vehreydestä kirjoitit minulle tänään blogiini.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin!

  VastaaPoista
 5. Kivoja teemaisteluita, itse olen kahvin juonnin lisäksi intohmoinen teen harrastaja. Kaikki kokeilemasi merkit ovat tuttuja. Itse en ole maten ystävä ja hyvä niin, sillä se oikeesti on todella kahviakin koukuttavampaa ainesosoiensa tähden j avierotus aiheuttaa monille kovia päänsärkyjä ym. Mutta kyllä matea kohtuudella silloin tällöin juo.

  VastaaPoista
 6. Jarna, en itse tiennyt Matén koukuttavista vaikutuksista ennen kuin minua blogin kautta valistettiin. Mutta olen kyllä melkoinen kahvisieppokin, joten ehkä nuo menevät siinä sivussa pikku hiljaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi! Thank you for your comment!